Kedves olvasó!

A jelen írásról
Ez egy naplóregény, melynek történései az én életemből vett tapasztalatokra alapuló mesék. Bármilyen hasonlóság mások történetével egyszerű véletlen és egybeesés, végülis mindannyian, akik Görögországban élünk mint görög feleségek, a leírt tapasztalatok egy részét megszereztük. A személyesebb részeknél, a szereplők nevei természetesen meg vannak változtatva, az események néhol kiszínezve, hisz vagy nem emlékszem mindenre pontosan ennyi idő után, vagy túlzottnak tűnne, ha úgy írnám le, ahogyan megéltem. Maga a szerelmi történet nem országhoz kötött, bárhol megtörténhet és hiszem, hogy meg is történik, hisz semmi új nincs a nap alatt. Az azonban, hogy mindezt a főhősnő egy idegen kultúrában, ráadásul egy ilyen archaikus világban, mint a görög, éli meg, plusz tragikusságot ad a végkifejletnek. És végül, kedves olvasó, ha beleolvastál és megérint, olvasd el az első fejezettől kezdődően, hogy érthető legyen számodra a cselekvések, történések folyamata, miértje.

Az e-könyvről
Egyúttal azt is szeretném veled, kedves olvasó, közölni, hogy a blogregényből e-könyv lesz. Az e-könyv utáni bevételekből szeretném fedezni a pár darab, családi használatra készítendő, papírkönyv előállításához szükséges kiadásokat. Az utolsó fejezetet már csak a korrektúr utáni, javított változatú, néhány naplórészlettel kibővített e-könyvben lehet majd olvasni. Mindenkinek köszönöm, a majdani támogatást!


Életem a görögökkel..avagy, görög felesége lettem

Sokan vágynak arra, hogy Görögországban éljenek. Sokan gondolják úgy, ott és egy görög férfi oldalán vár rájuk a paradicsom. A kultúrák, neveltetések közötti óriási szakadék azonban majdnem áthidalhatatlan. Ez nem csak Görögországra vonatkozik..nem könnyű váltani, új életet kezdeni idegenben, egy idegen nyelvet beszélő társsal. Mikor rájövünk, hogy talán hibás lépés volt, legtöbbször már késő, elrepült az élet nagyja, új gyökereket eresztettünk az új hazában és váltani már túl fájdalmas lenne. A történet ugyan életem történéseire épül, attól a pillanattól kezdve, hogy megismertem görög férjemet....de nagyon sok a fantázia benne, sok név nemlétező személyt takar, történések fel vannak gazdagítva képzelt elemekkel. Jó olvasást kívánok mindenkinek!

*****************************

"Az alkotó renitens, kemény anyaggal dolgozik, mely láthatatlan, és nála feljebb való, ezért még a legnagyobb győzelemből is legyőzötten kerül ki - mert a legmélyebb titok, az egyetlen, amit kimondani érdemes, mindig kimondatlan marad, nem hajlandó alávetni magát a művészi leírásnak. Minden szónál megakadunk, meglátunk egy virágzó fát, egy hőst, egy nőt, a hajnalcsillagot, felsóhajtunk: "Ó!" - és semmi mással nem tudjuk kifejezni boldogságunkat. Amikor ezt az "Ó!"-t fel akarjuk oldani, tudatos gondolattá, művészetté akarjuk átváltani, hogy továbbadjuk másoknak, és megmentsük a velünk együtt való elpusztulástól, fellengzős, festett, hamisan csengő szóáradattá aljasul. Sajnos azonban még nincs más módja, hogy közöljük az emberekkel az egyetlent, ami bennünk halhatatlan, ezt az "Ó!"-t. A szavak, a a szavak! Más menekvés számomra, sajnos nem létezik. Nincs egyebem ezen a huszonnégy piciny ólomkatonán kívül, az ábécé huszonnégy betűjén, csak ezeket szólíthatom csatasorba, csak ezekkel harcolhatok halálomig."

(Nikosz Kazantzakisz - Jelentés Greco-nak, A Krétai pillantás)

Facebook

Friss topikok

  • simsi01: Nagyon örülök, hogy végül az én ötletemet találtad a legjobban használhatónak a könyv címéhez! E-... (2013.01.08. 20:20) A könyv
  • Göröglány: @simsi01: Köszi!! (2013.01.08. 20:20) 35. Újabb változások
  • lmo: Szia, nagyon tetszik az irásod, minden nap várom az új folytatást... cimajánlatok:Erdélyi lány - g... (2012.04.01. 20:51) 40. Többszigetes kirándulás
  • Göröglány: @Kerepesi: Köszönöm szépen!:) (2012.03.26. 08:33) 36. Húsvét falun
  • Kerepesi: Jó volt, várom a folytatást! (2012.02.23. 19:46) 20. Athéni július

Címkék

1. (1) 10. (1) 11. (1) 12. (1) 13. (1) 14. (1) 15. (1) 16. (1) 17. (1) 18. (1) 19. (1) 1987július (1) 2. (1) 20. (1) 21. (1) 22. (1) 23 (1) 24. (1) 25. (1) 26. (1) 27. (1) 28. (1) 29. (1) 3. (1) 30. (1) 31. (1) 32 (1) 33. (1) 34 (1) 35 (1) 36 (1) 37 (1) 38 (1) 39. (1) 4. (1) 40. (1) 41. (1) 42. (1) 5. (1) 6. (1) 7. (1) 8. (1) 9. (1) aegina (1) anglia (1) anyós (1) anyóslakás (1) aspropyrgos (1) budapest (1) csempészárú (1) eleusis (1) eljegyzés (1) elsőbenyomások (1) elsőfürdés (1) elsőmunka (2) elsőmunkám (1) elsőnyárvég (1) erdély (1) esküvő (1) falusirokonság (1) félelmek (1) forradalom (1) görögkávé (1) gyerektéma (1) hajóút (1) házimunkák (1) húsvét (2) hydra (1) indulás (1) jelen (1) karácsony (2) kézilabda (1) konyv (1) környék (1) lakás (1) lelkizés (1) magyarország (1) makrisia (1) matrac (1) meghívó (1) megismerkedés (1) nyár (1) olimpia (1) olívaszedés (1) összekerülünk (1) otthon (1) patmos (1) patra (1) pelloponézosz (1) poros (1) skaramangas (1) szilveszter (1) tenger (1) újkezdet (1) újlakás (1) váltás (3) virágüzlet (1) Címkefelhő

4. Tizenhat év kézilabda kidobva az ablakon

2012.01.28. 19:14 Göröglány

Az első napokban velem madarat lehet fogatni. Nem veszem észre, hogy senki nem tud kapcsolatunkról és hogy tulajdonképpen semmi nem történik, sehová nem megyünk, csak esténként felcuccolok hozzá és nála alszom. Ha barátai jönnek, engem nem akar, egyedül szórakoznak. Arra hivatkozik, férfi-társaság, unnám magam. A másik csajról nem lehet beszélgetni vele, semmit nem akar mondani, csak annyit, legyek türelemmel, majd megoldja.
De mikor? - kezdek egyre türelmetlenebbé válni én. 
Ahogy lesz egy adandó alkalom  - válaszolja ő, félretolva előlem a legnagyobb ügyességgel a témát.

Járok egyetemre, de kedvetlenül, szerelmes vagyok és nyugtalan. A bizonytalanság birizgálja egomat, egyre szerelmesebb leszek, egyszerűen ettől a labilis helyzettől, attól a tudattól, hogy harcolnom kell érte. A másik nő titokzatos jelenléte - a mai napig nem tudom, milyen volt a viszonyuk - felsrófolja érdeklődésemet, az agyamban, belső értékrendszeremben, megsokszorozza a pasi valódi értékét, hisz mint egy aukción, itt is arról van szó, minél többen vágynak rá, hát annál értékesebb az áru.

Ritkán tudok hazautazni, szülővárosom 6 óra vonattal, az akkori döcögős, átszállásos utazás igazán nem tudja überelni az imádott pasasomhoz lévő közellétet, még olyan napokon sem, mikor történetesen nem találkozunk. Mert sok olyan nap van. Ilyenkor egyszerűen kijelenti, hogy dolga van és aznap nem tudunk találkozni. Ettől még jobban megőrülök! Mi az, hogy dolga van, mikor ugyanabban a bentlakásban lakunk és ő csak néha sétafikál be az egyetemre, reggel későig alszik és különben is, a görögök mindig különleges bánásmódban részesülnek a schuola falain belül is.

Ahogy a napok telnek, hol nyugtalan sírással és önmarcangolással, hol egy kellemes együttlét emlékével, egyre inkább eltávolodom eredeti céljaimtól. Az egyetemi órákat félvállról veszem, sokat hiányzom, az edzéseket unom, semmi nem okoz örömet, csak ha a bentlakásban kuksolhatok vele vagy nélküle. Mert nyilvánosan még 2 hónappal a hivatalosan számított viszonykezdettől sem jelenünk meg sehol, ezt nem tűrném el egy magyar pasinak sem, de ennek.... Csak azt nem értem, miért megyek mindenbe bele?

Egyik nap behívnak az egyetemi titkárságra. Nem izgatom túlságosan magam, habár nem örülök a dolognak, el nem tudom képzelni, mivel szolgálhattam rá. Nem vagyok első tanuló, de erős közepes és soha nem okoztam problémát. Hát bizony arról van szó, hogy elegük van a hiányzásaimból. Elegük van abból, hogy én folytonosan kiszállásokra, meccsekre járok, miközben nem az egyetem csapatában játszom, hanem éppen a rivális egyetem csapatában. Az már nem nyom semmit a latban, hogy az én egyetememnek nincsen kézilabda csapata, csak kosár. Hát álljak át! Jön a verdikt: vagy abbahagyom a  sok kiszállást vagy évet ismételtetnek.

Örök életemben impulzív ember voltam és sajnos most is így reagálok, esély sincs az okos cselekedetre. A Jorgosz-mizéria miatt megcsorbult önbizalmam drámára vágyik, könnyekre, rettentő szituációkra, amiben rám figyelnek, megsajnálnak, felkarolnak és megmentenek. Ahogy vagyok, mérgesen és izgatottan , elrohanok a bentlakásba, felszedek mindent, ami a kézilabda-klubtól származik: edzőruhák, edzőcipők, labdák, táskák, jelvények..és berohanok a klubhoz. Dühtől vörös fejjel közlöm velük, eddig volt, nincs tovább, én befejeztem! Próbálnak lebeszélni róla, de a Jorgosz miatt felhalmozott düh most rajtuk csattan, rájuk vagyok mérges, miért is? Nem tudom igazán, de ők a hibásak mindenért, előveszek régi, hülye, kicsinyes és rég lezárt sérelmeket, a fejükhöz vagdosom. Minden cuccot visszaadok, megígérem, hogy két hónapon belül elköltözöm az általuk biztosított bentlakásból, és elviharzok..

 Újabb korszak vége, egy visszavonhatatlan elhatározás, melyet később, idősebben, többszörösen megbánok. 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kézilabda 4.

A bejegyzés trackback címe:

https://gorogorszagban.blog.hu/api/trackback/id/tr223964207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása